Afspraak maken • 088-0107848 (iedere werkdag 09.00-17.30 uur) of via voicemailinfo@craniogodart.nl

Behandeling

Voor een behandeling bij Cranio Godart heeft u geen verwijzing van uw huis­arts nodig.

Anamnese

Het eerste consult start met een uit­gebreid vraag­gesprek omtrent de klachten en de medische voor­geschiedenis.

Diagnose

Foto: KayPhoto4u

Dit gebeurt voor een groot deel met behulp van het cranio-sacraalritme: Niels voelt dit ritme met zijn linker­hand aan een arm of been van de patiënt. Onder­tussen drukt hij met zijn rechter­hand op allerlei bot­punten, spieren, gewrichts­banden, schedel­naden en organen. Zodra er op een punt wordt geduwd waar spanning heerst, stopt onmiddellijk het cranio-sacraalritme, anders gaat het ritme onverstoor­baar door. Op deze manier kan heel exact worden bepaald in welke richting(-en) een specifieke wervel of gewricht wordt scheef getrokken.

Aanvullend wordt de beweeglijkheid van de perifere gewrichten (heupen, knieën, enkels, schouders, ellebogen, polsen) onderzocht met behulp van het cranio-sacraalritme. Middels deze techniek kunnen spanningen in de viscera (organen) worden bloot gelegd. Zo kunnen spanningen in de dikke darm worden gediag­nosticeerd met behulp van de beweeglijk­heid van de heup­gewrichten. Zodra de beweeglijk­heid is beperkt, is dit tevens te voelen aan het cranio-sacraalritme.

Na dit onderzoek wordt het behandelplan met u doorgenomen en wordt het aantal te verwachten behandelingen ingeschat. Voor een enkelvoudig probleem zijn vaak maar een paar behandelingen nodig. Daarna kan met de daadwerkelijke behandeling worden gestart. Voor kinderen onder de 12 jaar en voor kinderen tussen de 12 en 16 jaar gelden hiervoor speciale regels.